Ransomware protectie voor jouw Veeam data

The Vault is een geavanceerde immutable storage die staat in een datacenter in Nederland en is te vergelijken met een digitale bankkluis. In die bankkluis kunnen wij versleutelde pakketjes van jouw data parkeren. Er kan geen data op veranderd of uitgevoerd worden.

Anders dan een reguliere back-up kunnen er alleen maar versleutelde, afgesloten pakketjes van jouw data op weggeschreven worden. The vault kijkt steeds of er data veranderd of bijgekomen is op jouw backup. Is dit het geval, dan wordt er een nieuw pakketje versleutelde data in The Vault gezet. Bijgezet eigenlijk want de pakketjes die er al op staan, staan daar voorgoed. Die kunnen – net als op een CD-rom – op geen enkele manier veranderd of verwijderd worden. Ook niet door een hacker.

Zo voorkom je dat jouw data losgeld wordt:

Niet zomaar een immutable storage

The Vault is niet zomaar een immutable storage maar onderscheidt zich op een aantal cruciale punten met reguliere immutable storage oplossingen:

Werkt met jouw bestaand back-up systeem

Omdat The Vault een uitbreiding of aanvulling is, kunnen wij implementeren op vrijwel ieder bestaand back-up systeem. Dat betekend dus dat je geen extra hard-ware hoeft aan te schaffen en dat niet je hele it-infrastructuur op de schop hoeft. Super handig! Geen gedoe.

Air-gapped en social engineering proof

Air gapped, dat wil zeggen dat er geen directe verbinding is tussen jouw ICT- infrastructuur en onze data kluis, The Vault (de Immutable storage). Je data staat veilig in een datacenter in Nederland.

Social engineering: Als een hacker in jouw netwerk zit, neemt hij meestal computers over (kan meekijken). Zo ook die van jouw beheerders. De beheerders hebben toegang tot apparatuur. Dus de hacker kan ook bij die apparatuur omdat hij wachtwoorden en inlog kan zien. Vaak doet men dit door social engineering, de hacker weet inmiddels wie de beheerder is.

Je hebt als klant geen inlog mogelijkheid tot The vault en de hacker ziet de verbinding ook niet. Het datacenter zet 1 maal per dag zelf de encrypted verbinding op om data weg te halen naar de kluis (pull-data), daarna is de verbinding weg. Een reguliere immutable oplossing pushed de data vanuit de werkomgeving waardoor de hacker mooi kan meekijken wat er gebeurd.

Lage total cost of ownership (tco)

Wij plaatsen een extra beveiligde opslag (The Vault Box) in jouw ICT infrastructuur. Je kunt hier je back-up bestanden rechtstreeks op opslaan. Geen eigen hardware meer nodig. Dit bespaart op je opslagcapaciteit en op je investering.  Deze beveiligde opslag maakt vervolgens weer connectie met The Vault, de datakluis waar de data dan uiteindelijk echt veilig wordt opgeborgen.

Geavanceerde data encryptie

Als je de back-up data bestanden opslaat zet je hier een sleutel op die je zelf bewaard. Wij hebben de sleutel niet en kunnen derhalve ook niet in de data kijken die in de kluis staat, wel zo fijn voor je.

Beveiliging doorontwikkeling i.s.m. UM

Samen met de afdeling Advanced Computer Science van Universiteit Maastricht ontwikkelen wij verder aan twee unieke onderdelen van het platform.

  1. Honeypots
    Honeypots zijn ‘vallen’ die  geplaatst worden op The Vault Box bij jou op locatie. Deze vallen zijn alleen aantrekkelijk voor hackers. Indien een hacker in jouw hardware netwerk aanwezig is, zal hij getriggerd worden om hier een kijkje te nemen. Bij ons gaat dan direct een alarm af waardoor we je kunnen waarschuwen en de data extra kunnen afsluiten.
  2. Encrypted Data Scan
    Verder ontwikkelen wij met de Universiteit Maastricht ‘scanning en analyse mogelijkheden in encrypted data’. Hiermee kunnen wij hackers en patronen ontdekken in data die we niet kunnen lezen. De data is beschermd en wordt ook nog voor je geanalyseerd.
Fysieke immutable (ipv softwarematig)

In de meeste gevallen is een Immutable Storage gebaseerd op software die op een platform ‘draait’. Het Immutable platform van Immutec bestaat uit fysieke (ijzeren) servers (hardware). Deze hardware wordt ook daadwerkelijk aan jou toegewezen. Dit heeft onder andere als voordeel dat je op een zeer snelle storage (opslag) omgeving zit en dus hoge doorvoersnelheden hebt. Als je de data nodig hebt, kun je daar razendsnel over beschikken.

Bij Immutec is het niet mogelijk om met behulp van software  data te verwijderen. Als data verwijderd moet worden (enkel op verzoek van de klant), moet dat op afstand én door iemand fysiek op de locatie (in ons beveiligde datacenter) van de servers uitgevoerd worden.

Pay per use (TB)

Immutable storage is zeer kostbaar in aanschaf. Daarbij moet je in veel gevallen een grote server kopen waardoor je een grote investering moet doen. Bij Immutec betaal je gewoon voor het gebruik en wordt de premie berekend op basis van de hoeveelheid data-opslag die je nodig hebt.

Totaalontzorging van A t/m Z

Als dataprotectie specialisten nemen wij een stuk zorgen bij je weg. Wij regelen alles voor je;

  • het onderhoud,
  • beheer,
  • en de monitoring.

Wij bewaken je data tot het moment dat deze nodig is.  Heb je geen toegang meer tot je data door bijvoorbeeld een calamiteit of ransomware? In veel gevallen hebben wij dan al de eerste tekenen gezien en zetten wij de data reeds klaar op The Vault Box bij jou op locatie.

Data-on-disk service

Hoge urgentie bij veel data? Wij kunnen ook de data op een fysieke hard-disk aanleveren. Andere leveranciers hebben een platform waar je de data moet downloaden (vaak tegen lage snelheden).

Hulp NA een hack- of ransomware aanval

Wordt je gehackt of ben je de dupe van een ransomware aanval? Geen paniek, wij kunnen helpen.

Onze IR (Incident & Response) partner kan direct helpen de calamiteit op te lossen. Zij hebben reeds vele klanten geholpen en veel erger kunnen voorkomen.

Geavanceerde hacker-detectie

Jouw data staat veilig op het platform van Immutec, maar wij kunnen meer. Wij kunnen ook detectie software koppelen aan het Azure platform waarmee we jouw endpoints en netwerk van hoogwaardig detectie voorzien en we snel, vroegtijdig hackers kunnen detecteren.

 

Snelle implementatie

Na jouw akkoord, gaan we direct voor je aan de slag. Binnen 2 weken ben je aangesloten op The Vault. We hebben maar beperkte ondersteuning nodig van je eigen ICT afdeling. Wij verzorgen de implementatie.

Werkt met vrijwel ieder bestaand
back-up systeem

Bij jou op locatie plaatsen wij THE VAULT BOX in jouw bestaande netwerk. Deze box kan op ieder bestaand systeem van welke aanbieder dan ook geplaatst worden en initialiseert zich automatisch. Hiervoor is geen technische kennis vereist.

Op de eerste plaats regelt The Vault Box de verbinding en communicatie met The Vault in het datacenter en zorgt dat er steeds nieuwe pakketjes versleutelde data worden weggeschreven middels een beveiligde verbinding.

De Box is uitgerust met Honey Pots, dat wil zeggen, als een Hacker actief is in jouw omgeving, zal hij getriggerd worden om de Honey Pot te bezoeken. Zodra hij deze benaderd, krijgt de monitoring een melding en gaat Immutec direct over tot actie. Een systeembeheerder ziet dan meteen dat er iets niet in orde is. Op datzelfde moment stopt de box met pakketjes sturen en begint al met het terughalen van jouw versleutelde pakketjes data van nét voor de calamiteit.

Zo heb je snel jouw actuele data meteen lokaal beschikbaar wat er ook gebeurd.

back-up vendor onafhankelijk

Zo past The Vault in jouw IT-infrastructuur

the vault it-infratstructuur

Dit krijg je bij The Vault

N

Opslag in het beste datacenter van Europa

N

‘The Vault Box’ op locatie

N

Digitale toegang tot jouw data

N

Doorontwikkeling van dienst & software

N

Support bij en na een hackaanval

N

‘Pay per Use’ (Tb)

Eenvoudige implementatie

the vault phishing mail

2 weken na opdracht operationeel

the vault back-up hack<br />

Ease-of-use:
Plug and Play

hack aanval organisatie plat

Jouw data
beveiligd

The Vault in a nutshell

Met The Vault:

N

Altijd je data terug bij een hack

N

Data heeft geen waarde voor hackers

N

Voldoe aan AVG en NIS2 verplichtingen

N

Bestuurlijke verantwoordelijkheid genomen

N

Verzekering van continuïteit

N

Geen afbreukrisico door geen opstartkosten

N

Beperkte imagoschade

N

Snelle levering, binnen 2 weken beveiligd

N

Extra gemoedsrust

Zonder The Vault:

M

Geen zekerheid terugkrijgen data bij losgeld

M

Bestuurlijke aansprakelijkheid

M

Faillissementsgevaar

M

Niet AVG-compliant

M

Imagoschade

Voorkom vandaag nog dat jouw data losgeld wordt. Zonder gedoe.
Start nu of vindt de antwoorden die je nodig hebt over de oplossingen van IMMUTEC:

Voorkom vandaag nog dat jouw data losgeld wordt. Maak nu een afspraak voor een gratis consult.

Deze organisaties worden al door DPS beschermd

“Eenvoud, gebruiksgemak en maximale beveiliging. Geen risico op gegevensverlies bij een hack-aanval. Deze extra zekerheid is een pluspunt dat niemand anders ons kon bieden.”

Frans Kluijtmans

ICT manager, Cox Geelen

Skoberne logo
Resonans logo
Skoberne logo
Skoberne logo