Waarborg data-continuïteit met
een robuuste back-up

Het is belangrijker dan ooit om een goede back-up mogelijkheid tot je beschikking te hebben. Met onze Secure Back-up voor bedrijven en organisaties zorg je niet alleen dat je jouw originele data kunt herstellen maar bieden we volledige back-up ontzorging op maat: Secure back-up, Monitoring & Detectie, Service & Support.  

 

Het IMMUTEC Secure Back-up platform is een eigen ontwikkelde high-end back-up-oplossing in samenwerking met onder andere Arcserve, UM Advanced Computing Sciences  Faculty of Science and Engineering gecombineerd met Sophos en OneXafe oplossingen. We werken volgens het BAAS-principe: Back-up As A Service. IMMUTEC stelt samen met jou een back-up plan op voor je bedrijf en richt de gehele omgeving daarna voor jou in. Zo hoef jij niet om te kijken naar de installatie en het beheer van de back-ups. En heb je geen kennis nodig van back-up of de software.

Secure Back-up

Niet alleen een back-up

Onze diensten omvatten niet alleen het volledig opzetten en beheren van back-ups voor jouw private- of public cloudomgevingen, maar ook monitoring en detectie, deskundig advies en toegewijde service & ondersteuning.

N

Alles geregeld, van installatie t/m beheer

N

Zeer hoogwaardig platform, data vijfvoudig opgeslagen

N

Social en airgapped beveiliging van je waardevolle back-ups

N

Geen eigen kennis vereist

N

Geen eigen hardware aanschaffen

N

24/7 monitoring van jouw data

N

ISO 27001/2 certificering

N

Opslag in het IMMUTEC Datacenter in Amsterdam

Zo past de Secure Back-up in jouw IT-infrastructuur

the vault it-infratstructuur

Jouw data veilig in hét datacenter van Nederland

Immutec heeft een eigen afgeschermde data-room met beveiligde servers en gesegmenteerde security zones in Amsterdam. Hier staat het IMMUTEC Platform. Het Datacenter is voorzien van:

N

Alle vereiste certificeringen: ISO27001, SOC1, SOC2, etc.

N

22,7 MW hyperscale-ready campus

N

Meer dan 17.000 m2 faciliteit

N

7 data halls

N

200+ klanten ecosysteem

N

50+ netwerken

N

AMS-IX en NL-IX internet exchanges

N

PUE zo laag als 1,2

N

100% hernieuwbare energie

Dit zit er allemaal in de IMMUTEC Secure Back-up

Back-up

Full stack IT back-up

 • Fysieke servers
 • VM en Hyper-V
 • Private Cloud
 • Public Cloud
 • Databases
 • Vrijwel alle besturingssystemen
 • Ongelimiteerde retentie historie
 • CEPH storage: data kan niet corrupt raken

Monitoring & Detectie

 • Malware Entry Scanners
 • Actieve AI ransomware- en virus detectie op uw netwerk 
 • 24/7 monitoring

Service & Support

 • SLA naar keuze
 • Rapportage mogelijkheden
 • BAAS: totaalontzorging door IMMUTEC: Installatie, inrichten, onderhoud, monitoring, etc.
 • Support desk & Ticket systeem
 • Geoptimaliseerde investering, efficiënte facturatie

FAQ Secure Back-up

Waarom is het belangrijk om een back-up te maken?

Als eerste omdat dit wettelijk verplicht is conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG noemt bij de informatiebeveiliging expliciet het risico van vernietiging, verlies of wijziging van gegevens. Daarmee is het maken van back-ups een verplichting die voortvloeit uit de AVG, wat tegelijk een grondslag is voor het maken en bewaren van back-ups. In Artikel 32 van de AVG kunt u dit onder andere nalezen.

Verder is een back-up is belangrijk omdat het gegevens beschermt tegen verlies als gevolg van menselijke fouten, hardwarestoringen, malware, virussen, hackers en andere problemen.

Welke soorten back-ups zijn er?

Er zijn verschillende soorten back-ups, zoals volledige back-ups (dan wordt er als het ware een volledige kopie gemaakt van de IT omgeving), incrementele back-ups (dan is er al een volledige back-up en dan worden alleen de wijzigingen toegevoegd), differentiële back-ups (een differentiële back-up kopieert alle gegevens sinds de laatste incrementele of volledige back-up) en continue back-ups. Elk type back-up heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de situatie en het type gegevens dat wordt beschermd.

Hoe vaak moet ik een back-up maken?

De frequentie van back-ups hangt af van het type gegevens dat wordt beschermd en de mate van risico op gegevensverlies. Over het algemeen wordt aanbevolen om regelmatig back-ups te maken, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks, afhankelijk van de behoeften van jouw organisatie. Wij adviseren om zeker minimaal 1 maal per dag een back-up te maken.

Hoe kan ik mijn back-ups testen?

Om ervoor te zorgen dat jouw back-ups correct zijn en jouw gegevens kunnen herstellen in geval van een storing, is het belangrijk om jouw back-ups regelmatig te testen. Dit kan door het uitvoeren van een test-herstel-procedure en door te controleren of de herstelde gegevens volledig en nauwkeurig zijn. Immutec test de back-up voor jou, zodat je er zeker van kunt zijn dat deze ook werkt, wanneer je hem nodig hebt.

Hoe kan ik een back-up maken van mijn gegevens naar de cloud?

Er zijn verschillende back-upoplossingen die gebruikmaken van cloudopslag, zoals die van Immutec, Amazon S3, Google Cloud Storage, enz. Het selecteren van een back-up oplossing is een complex proces, Immutec kan jou hierbij ondersteunen met het juiste advies op maat.

Wat moet ik doen als mijn back-up mislukt?

Als jouw back-up mislukt, moet je snel actie ondernemen om het probleem op te lossen. Dit kan inhouden het gebruik van alternatieve back-up-methoden of het zoeken van hulp bij onze specialisten via het contactformulier op onze website of door ons te bellen op het nummer: +31(0)85 301 97 70.

Waarom is een back-up niet voldoende?

Een back-up oplossing maakt een back-up van jouw bestanden en documenten. Het doel van een hacker is zorgen dat dat niet meer werkt en dat de data in jouw back-up versleuteld of ontvreemd wordt. Dat zorgt ervoor dat je geen back-up meer kunt terugzetten of zelf geen toegang meer hebt tot je back-up systeem. De enige oplossing die je dan hebt is losgeld betalen. In 9 van de 10 gevallen is dat helaas ook niet voldoende en is het maar de vraag of al jouw data weer vrijgegeven wordt. 

Zet vandaag nog de eerste stap naar een solide Secure Back-up

Klaar om jouw gegevens veilig te stellen en te beschermen? Vul het formulier in en ontdek hoe onze Secure Back-up oplossing jou kan helpen.

Of wil je advies van een van onze Data Protection Consultants? Laat ons je begeleiden naar de beste data beveiligingsstrategie.

Neem nu actie en laat jouw data niet aan toeval over! Onze Data Protection Consultant Clara staat voor jou klaar.

Clara Bielen
Data Protection Consultant

Zet vandaag nog de eerste stap naar een solide Secure Back-up

Klaar om jouw gegevens veilig te stellen en te beschermen? Vul het formulier in en ontdek hoe onze Secure Back-up oplossing jou kan helpen.

Of wil je advies van een van onze Data Protection Consultants? Laat ons je begeleiden naar de beste data beveiligingsstrategie.

Neem nu actie en laat jouw data niet aan toeval over! Onze Data Protection Consultant Clara staat voor jou klaar.

Clara Bielen
Data Protection Consultant