Jouw eigen op maat gemaakte cybersecurity centrum

Het Tailored SOC (Security Operations Center) is een krachtige oplossing voor cybersecurity en gegevensbescherming. Door een combinatie van reactieve en proactieve benaderingen wordt je data uitstekend beschermd.

Het Tailored SOC is ontworpen om dreigingen in de digitale (IT) omgeving van je organisatie proactief te detecteren, analyseren en hier op te reageren. Hoewel een cyberaanval of data-diefstal nooit volledig te voorkomen is, biedt de Tailored SOC oplossing een hoogwaardige bescherming. Aan de ene kant wordt alles in het werk gesteld om hackers buiten te houden, terwijl aan de andere kant wordt gegarandeerd dat je altijd toegang hebt tot je gegevens, mocht er toch iets gebeuren.

De unieke oplossing biedt gemoedsrust dankzij totale ontzorging en optimale bescherming.

N

24/7 Managed Detection

N

Incl. incident response binnen 1 uur

N

Vaste prijs per maand

N

Volledige Transparantie: gebouwd in jouw eigen omgeving

N

We maken samen een crisisplan

N

Incl. IT-health-check vooraf

Tailored SOC

Zo werkt het Tailored SOC

De detectie zorgt voor 24/7 monitoring en alarmering van (mogelijke) dreigingen

Een security analist is proactief op zoek naar mogelijke dreigingen (threat hunting) in jouw omgeving

Bij een calamiteit wordt onze hulpdienst ingelicht

De hulpdienst schakelt de automatische SOC in om het proces te stoppen of het object in quarantaine te zetten

De security analist controleert of alles correct is uitgevoerd, of dat er misschien nog meer acties nodig zijn

Tailored SOC in a nutshell

N

Automated Network Monitoring

N

Automated SOC

N

Endpoint Monitoring

N

Professionele ondersteuning

N

Gebouwd in jouw infrastructure

N

Managed Network Monitoring 24/7

N

Managed Incident Response

N

4 laags detectie

N

Opstellen crisisplan

N

IT Health Check

N

1uur response-tijd

N

Op maat gemaakte oplossing

N

Diverse contact momenten met uitleg, advies en toelichting

N

Afname mogelijkheid van Forensisch onderzoek (nacalculatie)

FAQ Tailored Soc

Wat is een SIEM/SOC oplossing?

Een SIEM-SOC-oplossing helpt organisaties om de beveiliging van hun digitale omgeving voortdurend te bewaken, potentiële bedreigingen te identificeren en snel te reageren om de impact van beveiligingsincidenten te minimaliseren. Het is een belangrijk een krachtig hulpmiddel voor de digitale beveiliging van organisaties.

De SIEM (Security Information and Event Management) fungeert als een digitale beveiligingscentrale. Het verzamelt gegevens uit verschillende bronnen, zoals computers, servers, netwerken, en beveiligingsapparatuur, zoals firewalls en antivirussoftware. Vervolgens analyseert de SIEM deze gegevens om verdachte patronen, gedragingen of afwijkingen te identificeren die kunnen duiden op beveiligingsproblemen. Dit kan variëren van ongebruikelijke inlogpogingen tot malware-activiteit. Wanneer de SIEM potentiële bedreigingen opspoort, genereert het waarschuwingen en rapporten. Deze worden doorgestuurd naar het SOC (Security Operations Center).

Het SOC is als de bemanning van een beveiligingspost. Het bestaat uit beveiligingsanalisten en experts die de waarschuwingen en rapporten van de SIEM ontvangen. Ze onderzoeken deze grondig en nemen maatregelen om mogelijke bedreigingen te stoppen of te verminderen. Indien nodig kan het SOC ook verdere stappen ondernemen, zoals het rapporteren van incidenten aan het management of wetshandhavingsinstanties.

Waarom is een back-up niet voldoende?

Een back-up oplossing maakt een back-up van jouw bestanden en documenten. Het doel van een hacker is zorgen dat dat niet meer werkt en dat de data in jouw back-up versleuteld of ontvreemd wordt. Dat zorgt ervoor dat je geen back-up meer kunt terugzetten of zelf geen toegang meer hebt tot je back-up systeem. De enige oplossing die je dan hebt is losgeld betalen. In 9 van de 10 gevallen is dat helaas ook niet voldoende en is het maar de vraag of al jouw data weer vrijgegeven wordt. 

Wat moet ik doen als ik slachtoffer ben van een ransomeware aanval?

Bij een ransomware aanval zullen een aantal processen gelijktijdig opgestart moeten worden. Als het goed is heeft jouw organisatie/instelling hier een draaiboek voor liggen. Hebben jullie dat niet? IMMUTEC kan hierin ondersteunen.

IMMUTEC kan ook ondersteuning bieden ná een ransomware aanval. We maken dan een nulmeting van je omgeving en verwerken dat in ons “ Reddingsplan”  twee keer per jaar maken we samen een update zodat we een goed beeld hebben van de organisatie.

Bij een calamiteit of aanval, komt onze regisseur in actie en zet verschillende teams aan het werk om de aanval te stoppen en de systemen weer schoon te maken. Als de omgeving weer schoon is, kunnen we via THE VAULT de dataset weer terugzetten en kan het back-up systeem teruggezet worden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar ultieme cybersecurity

Klaar om ervoor te zorgen dat jouw cybersecurity naar the next level getilt wordt? Vul het formulier in en ontdek hoe onze Tailored SOC oplossing jou kan helpen.

Of wil je advies van een van onze Data Protection Consultants? Laat ons je begeleiden naar de beste data beveiligingsstrategie.

Neem nu actie en laat jouw data niet aan toeval over! Onze Data Protection Consultant Clara staat voor jou klaar.

Clara Bielen
Data Protection Consultant

Zet vandaag nog de eerste stap naar ultieme cybersecurity.

Klaar om ervoor te zorgen dat jouw cybersecurity naar the next level getilt wordt? Vul het formulier in en ontdek hoe onze Tailored SOC oplossing jou kan helpen.

Of wil je advies van een van onze Data Protection Consultants? Laat ons je begeleiden naar de beste data beveiligingsstrategie.

Neem nu actie en laat jouw data niet aan toeval over! Onze Data Protection Consultant Clara staat voor jou klaar.

Clara Bielen
Data Protection Consultant