Jouw school op slot

Een ideaal geschenk? The Vault!

Op zoek naar een passend geschenk voor verschillende doeleinden, of het nu voor je zakenpartner, relaties, concurrenten of zelfs je schoonmoeder is? In de moderne wereld is het opmerkelijk eenvoudig geworden om een cyberaanval als een ongewenst cadeau te ontvangen. Het volstaat om een ransomware-pakket online aan te schaffen, te downloaden en een geloofwaardige phishing-e-mail te schrijven, waarbij correct Nederlands en het vermijden van willekeurige hoofdletters van cruciaal belang zijn om niet meteen door de mand te vallen. Het is een zorgwekkend feit dat dergelijke aanvallen tegenwoordig dagelijks over de hele wereld plaatsvinden, met minstens 2.200 succesvolle hackersaanvallen per dag.

 Wat nog verrassender is, is dat jouw concurrenten wellicht volledig verrast zullen zijn door een succesvolle cyberaanval. Velen veronderstellen namelijk al snel dat ze immuun zijn voor hackers. In 2022 werden enkele grote multinationals het doelwit van georganiseerde groepen cybercriminelen. Voor deze bedrijven was de inbraak in hun cybersecurity als een ijskoude douche. Ze waren, net als de meeste bedrijven, overtuigd van hun veiligheid totdat al hun cruciale systemen op een fatale dag volledig lam lagen en gevoelige informatie openbaar werd gemaakt.

 Een back-up is zeker een waardevolle troef en tegenwoordig van vitaal belang voor elke onderneming. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is dat een hackersaanval een langdurig en willekeurig proces is. De uitspraak “Wat moeten ze in Godsnaam met mijn data?” is dan ook niet misplaatst. Hackers hebben zelden een specifiek doel voor jouw data. In de meeste gevallen is het een kwestie van ‘hagelschieten’ totdat ze succes hebben, met als startpunt een overtuigende phishing-e-mail. Zodra deze e-mail wordt geopend, begint het encryptieproces, dat opnieuw een traag verloop heeft waarbij steeds meer mappen en documenten ontoegankelijk worden voor het getroffen bedrijf. Tegelijkertijd worden bestanden, data en documenten gesynchroniseerd met de cloud back-up, waardoor de back-up net zo geïnfecteerd raakt als de oorspronkelijke gegevens op de desktop.

 De gedachte “Ik heb toch al een back-up” is dus in feite geen garantie voor herstel, vooral wanneer je nog steeds gedwongen wordt om bedrijfsprocessen te onderbreken vanwege ontoegankelijke data. Het prijskaartje voor een bedrijf dat één dag, één week of zelfs één maand offline is, is ronduit schokkend. Het lijkt absurd dat men zonder enige garantie vertrouwt op het feit dat een hacker de data netjes en ongewijzigd zal teruggeven. Dit is dezelfde hacker die aanvankelijk de bedrijfsdata heeft gestolen.

In plaats van te vertrouwen op een back-up die uiteindelijk niet zo betrouwbaar blijkt te zijn, is het veel logischer om te investeren in een digitale kluis. Hierin wordt jouw data automatisch gesynchroniseerd, zonder de mogelijkheid om data terug te sturen naar de hacker. Elke opgehaalde data worden getimestamped en opgeslagen als de meest recente versie, zonder de vernietiging van oude versies. Als er een lek is aan de preventieve kant en de hackers erin slagen je data te versleutelen, wordt de bedrijfscontinuïteit nog steeds gewaarborgd omdat je kunt terugvallen op oudere “datapakketjes” die niet zijn versleuteld.

 Zelfs als hackers gegevens hebben bemachtigd, komt jouw bedrijf nooit in de positie waarin losgeld betalen de enige optie lijkt te zijn, omdat je niet afhankelijk bent van de “gestolen data”, maar je data veilig in de kluis is opgeslagen. Bovendien is er nooit sprake van schending van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), omdat je precies weet welke data de hackers hebben benaderd en je dit tijdig kunt melden.

Terugkomend op de kernvraag: het perfecte geschenk voor elk bedrijf of ondernemer is “The Vault”, de digitale kluis waarin gegevens veilig worden opgeslagen en versleuteld. Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

Contact

Voorkom vandaag nog dat jouw data losgeld wordt.

Vul het formulier in, stuur ons een mail of bel ons voor meer informatie of een afspraak met één van onze specialisten.

IMMUTEC B.V. Poststraat 1 6135 KR Sittard, NL T +31(0)85 301 97 70 [email protected] KvK: 67194079 BTW: NL856869715B01 IBAN: NL52ABNA0517136694

Share This