ChatGPT: een krachtig hulpmiddel bij nationale cyberaanvallen

Een back-up en databeveilingsomgeving zonder omkijken met maximale beveiliging tegen ransomware

13/03/2023

Cox Geelen is een innovatief en duurzaam Nederlands bedrijf dat zich toelegt op het leveren van kwaliteitsproducten voor rookkanalen, ventilatie en warmtepompbehuizingen. Opgericht in 1871, is Cox Geelen een gerespecteerde partner voor groothandelaren en ketelfabrikanten wereldwijd. Naast het omzetten van technische kennis en ervaring in hoogwaardige producten, zet Cox Geelen bv zich in voor duurzaamheid; ze compenseren alle emissies die ze veroorzaken om een beter milieu te creëren voor toekomstige generaties! Als productiebedrijf (met ploegendiensten) heeft Cox Geelen er alle belang bij dat alle bedrijfsprocessen steeds blijven draaien. Het beschermen van de bedrijfscontinuïteit speelt dus een belangrijke rol bij het opzetten van hun it-infrastructuur en back-up omgeving.

Waar liep Cox Geelen tegen aan?
Voordat Cox Geelen met Immutec in zee ging, gebruikte het bedrijf een back-up oplossing van Veeam. Backups werden in eigen beheer on-site uitgevoerd waardoor het hele proces dagelijks veel tijd in beslag nam. Doordat een aantal applicaties naar een cloud-omgeving geëmigreerd werden, moest ook hun huidige back-up systeem aangepast worden. De implementatie van een nieuw back-up systeem vraagt echter veel tijd, geld en kennis.

“Eenvoud, gebruiksgemak
en maximale beveiliging”

Bij het overwegen van een nieuwe oplossing, lag de nadruk dus vooral op eenvoud, gebruiksgemak en maximale beveiliging met minimale inspanning. Via een bestaande klant kwam Cox Geelen in contact met Cyrille Joskin van Immutec en werden deze wensen ingevuld.

De geïmplementeerde totaal oplossing, voorziet in de beveiliging van de cloud diensten zoals Microsoft 365, maar ook de interne fysieke servers en de Virtuele servers.

“Geen risico op gegevensverlies
bij een hack-aanval”

Frans Kluijtmans
ICT manager bij Cox Geelen

Met de oplossing van Immutec is Cox Geelen voorzien van een maximale beveiliging doordat hun data drievoudig beschermd is: In de cloud omgevingen (zoals M365) en de eigen servers, de back-ups in het beveiligde datacenter in Nederland én de datasets in een extra beveiligde kluis (The Vault) waar de gegevens niet gewijzigd of verwijderd kunnen worden.

Anders dan bij een reguliere back-up worden de gegevens als versleutelde pakketjes in de kluis weggeschreven. Hierdoor kunnen de gegevens op geen enkele manier veranderd of verwijderd worden, ook niet door een hacker.

“Deze extra zekerheid is een pluspunt dat niemand anders ons kon bieden”

Gezien het Duitse Moederbedrijf van Cox Geelen een back-up oplossing had met Arcserve, kwam de oplossing van Immutec, gebouwd op Arcserve en storagecraft technologie, ook als een betrouwbare oplossing naar voren.

Waarom Immutec?
Bij Immutec ligt de nadruk op aanspreekbaarheid, snel handelen en het vinden van oplossingen. De klant staat centraal en dat geeft onze klanten vertrouwen in onze mensen en onze dienstverlening.

Immutec zorgt voor alles, van implementatie tot beheer en ondersteuning. Je hebt dus geen omkijken meer naar de backups van je bedrijf of organisatie. Deze back-ups worden bovendien 24/7 gemonitord en met AI-software gescand op virussen, malware en ransomware. Bovendien biedt Immutec met The Vault een eenvoudige en betaalbare oplossing tegen ransomware die niemand anders ons kon bieden.

“Voldoen aan de AVG wetgeving &
continuïteit van bedrijfsprocessen”

Frans geeft aan heel tevreden te zijn met de dienstverlening van Immutec. Zijn zorgen over de veiligheid werden weggenomen dankzij de betrouwbare tools en diensten van Immutec die beschermen tegen het gevaar van hacking. Geen onzekerheden meer over het wel of niet voldoen aan de AVG en de continuïteit van de bedrijfsprocessen.

Dankzij de samenwerking kon Frans zijn aandacht verleggen naar andere taken, waar hij zonder onze dienstverlening niet aan toekwam.

Cox-Geelen is een voorbeeld dat weergeeft hoe je business continuïteit kunt creëren en zelf focus kunt behouden op je andere ICT projecten en verbeteringen.

Zij hebben hun operationele efficiëntie en winstgevendheid kunnen verhogen door de tijd die nodig is om computers te troubleshooten, te verminderen, snel en veilig toegang te krijgen tot informatie en te zorgen voor een betrouwbare verbinding. De resultaten spreken voor zich: Cox Geelen heeft een succesvolle samenwerking met Immutec ervaren.

Kort samengevat: dankzij Immutec hoeft Cox Geelen zich geen zorgen maken dat hun data losgeld wordt. Wil jij ontdekken hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat ook jouw data geen losgeld wordt? Neem contact met ons op:

Contact

Voorkom vandaag nog dat jouw data losgeld wordt.

Vul het formulier in, stuur ons een mail of bel ons voor meer informatie of een afspraak met één van onze specialisten.

IMMUTEC B.V.
Poststraat 1
6135 KR Sittard, NL
T +31(0)85 301 97 70
[email protected]

KvK: 67194079
BTW: NL856869715B01
IBAN: NL52ABNA0517136694

Share This