Dé dataprotectie oplossingen voor het primair onderwijs (PO)

In het primair onderwijs speelt de digitale revolutie een steeds grotere rol, waarbij informatie cruciaal is voor het leerproces. Adequate dataprotectie is niet alleen essentieel voor het veiligstellen van persoonlijke gegevens, maar vormt ook de basis voor een vertrouwde leeromgeving. Het beschermt niet alleen tegen ongeautoriseerde toegang, maar waarborgt ook het vertrouwen van ouders, leraren en leerlingen. Ontdek hier waarom hoogwaardige dataprotectie in het primair onderwijs niet slechts een optie is, maar een cruciale pijler voor een succesvolle en veilige leeromgeving.

Secure Cloud Back-up

Clouddiensten zoals bijvoorbeeld Microsoft 365 (M365) of Google Workspace voorzien zelf niet in een back-up van jouw gegevens. Dit staat ook zo in hun voorwaarden. De cloud-provider verwijst je door naar externe partij zoals IMMUTEC.

De AVG wetgeving verplicht (conform artikel 32 lid b,c, en lid 2) te garanderen dat jouw (persoons)gegevens beschikbaar zijn en dat je ze tijdig kunt herstellen. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je voldoende maatregelen hebt genomen om jouw data veilig te stellen. Je dient er dus zelf voor te zorgen dat je beveiliging voldoende is om verwijderde of beschadigde data te kunnen herstellen.

Volgens de AVG ben je bestuurlijk aansprakelijk als je geen back-up van jouw cloud-omgeving hebt voorzien. 

N

Email (Exchange online)

contactpersonen, e-mails, agenda en alle mappen komen in de back-up.

N

Onedrive

Alle bestanden die hier staan, gaan mee in de back-up.

N

Sharepoint

Alle documenten en bestanden, die hier staan gaan mee in de back-up.

N

Teams

Chat data, notitie blokken en de bestanden die in Teams staan, komen allemaal in de back-up.

Deze Software werk met AI, de eerste maand leert de software wat “normaal’ gedrag en gebruik van je werkplek is. Hierdoor herkent hij hackers.

De scanner is aangesloten op een bewakingsdienst, die ge-alarmeerd wordt als er iets mis is met het apparaat. Loop geen risico en installeer deze scanner op je Windows werkplekken.

Minimale systeemvereisten: Microsoft Business Premium of een A3 licentie en hoger. We werken samen met de Windows Defender. De virus, malware en monitoring werken direct, de gedragsherkenning heeft een maand nodig om zichzelf te initialiseren. IR (incident Response) bij een hack of aanval is op basis van nacalculatie, vraag naar onze tarieven.

N

Zelflerend system (AI)

N

Monitoren en alarmeren

N

Werkt met Microsoft Defender

N

Audit logging

N

Bewakingsdienst

Deze software is een add-on op de ransomware scanner.

Dankzij de ransomware scanner op je werkplekken krijgt de beveiligingsafdeling een melding bij verdacht gedrag. Deze melding zal vervolgens door de instelling of door inhuur van deskundige opgepakt moeten worden.

De Active SOC, een op Artificial Intelligence gebaseerde techniek, reageert automatisch door de systemen te isoleren en verdachte processen stop te zetten. Hierdoor wordt de verspreiding van malware voorkomen. In de meeste gevallen is er geen verdere handmatige interventie nodig, aangezien het systeem automatisch de IT-afdeling op de hoogte brengt.

N

Add-on voor ransomware scanner

N

Gebaseerd op AI

N

Monitoren en ondersteuning

N

Automatische response op security meldingen

N

Snel en probleemloos doorwerken