Dé dataprotectie oplossingen voor het voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs (VO / MBO)

In het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs neemt digitalisering een steeds grotere rol in. Adequate dataprotectie is niet alleen cruciaal voor het veiligstellen van persoonlijke informatie, maar vormt ook de kern van een vertrouwde leeromgeving. Het beschermt niet alleen tegen ongeautoriseerde toegang, maar waarborgt ook het vertrouwen van ouders, docenten en leerlingen. Dataprotectie in het VO en MBO is niet alleen wenselijk, maar een onmisbare bouwsteen voor een succesvolle en veilige leeromgeving.

Secure Cloud Back-up

Clouddiensten zoals bijvoorbeeld Microsoft 365 (M365) of Google Workspace voorzien zelf niet in een back-up van jouw gegevens. Dit staat ook zo in hun voorwaarden. De cloud-provider verwijst je door naar externe partij zoals IMMUTEC.

De AVG wetgeving verplicht (conform artikel 32 lid b,c, en lid 2) te garanderen dat jouw (persoons)gegevens beschikbaar zijn en dat je ze tijdig kunt herstellen. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je voldoende maatregelen hebt genomen om jouw data veilig te stellen. Je dient er dus zelf voor te zorgen dat je beveiliging voldoende is om verwijderde of beschadigde data te kunnen herstellen.

Volgens de AVG ben je bestuurlijk aansprakelijk als je geen back-up van jouw cloud-omgeving hebt voorzien. 

N

Email (Exchange online)

contactpersonen, e-mails, agenda en alle mappen komen in de back-up.

N

Onedrive

Alle bestanden die hier staan, gaan mee in de back-up.

N

Sharepoint

Alle documenten en bestanden, die hier staan gaan mee in de back-up.

N

Teams

Chat data, notitie blokken en de bestanden die in Teams staan, komen allemaal in de back-up.

Secure Server Back-up

Het is belangrijker dan ooit om een goede back-up mogelijkheid tot je beschikking te hebben. Met onze Server Back-up voor bedrijven en organisaties zorg je niet alleen dat je jouw originele data kunt herstellen maar bieden we volledige back-up ontzorging op maat: Server back-up, Monitoring & Detectie, Disaster, Service & Support.

Secure Server Back-up is een back-up-oplossing in samenwerking met Arcserve, gecombineerd met Sophos en OneXafe oplossingen. We werken volgens het BAAS-principe: Back-up As A Service. Immutec stelt graag samen met jou een back-up plan voor je instelling op en richt de gehele omgeving daarna zelf in. Zo hoef jij niet om te kijken naar de installatie en het beheer van de back-ups. En heb je geen kennis nodig van back-up of de software.

Naast de back-up van de on-premise, Private- of Public Cloud omgevingen die wij volledig faciliteren en inrichten, verzorgen we ook monitoring en detectie, advies en service & support. Op die manier hoef je zelf helemaal niks meer te doen.

N

Alles geregeld, van installatie t/m beheer

N

Geen eigen kennis vereist

N

Geen eigen hard-ware aanschaffen

N

24/7 monitoring

N

AI software scant op virussen, malware en ransomware

N

Opslag in het beste datacenter van Europa

Deze Software werk met AI, de eerste maand leert de software wat “normaal’ gedrag en gebruik van je werkplek is. Hierdoor herkent hij hackers.

De scanner is aangesloten op een bewakingsdienst, die ge-alarmeerd wordt als er iets mis is met het apparaat. Loop geen risico en installeer deze scanner op je Windows werkplekken.

Minimale systeemvereisten: Microsoft Business Premium of een A3 licentie en hoger. We werken samen met de Windows Defender. De virus, malware en monitoring werken direct, de gedragsherkenning heeft een maand nodig om zichzelf te initialiseren. IR (incident Response) bij een hack of aanval is op basis van nacalculatie, vraag naar onze tarieven.

N

Zelflerend system (AI)

N

Monitoren en alarmeren

N

Werkt met Microsoft Defender

N

Audit logging

N

Bewakingsdienst

Deze software is een add-on op de ransomware scanner.

Dankzij de ransomware scanner op je werkplekken krijgt de beveiligingsafdeling een melding bij verdacht gedrag. Deze melding zal vervolgens door de instelling of door inhuur van deskundige opgepakt moeten worden.

De Active SOC, een op Artificial Intelligence gebaseerde techniek, reageert automatisch door de systemen te isoleren en verdachte processen stop te zetten. Hierdoor wordt de verspreiding van malware voorkomen. In de meeste gevallen is er geen verdere handmatige interventie nodig, aangezien het systeem automatisch de IT-afdeling op de hoogte brengt.

N

Add-on voor ransomware scanner

N

Gebaseerd op AI

N

Monitoren en ondersteuning

N

Automatische response op security meldingen

N

Snel en probleemloos doorwerken